Opinnot ja edunvalvonta

Humanisticum valvoo humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden etua yliopistolla hoitamalla yhteydenpitoa opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä, tiedottamalla muutoksista sekä tukemalla opintovastaavien ja ainejärjestöjen toimintaa. Tietoa asioista välitetään opiskelijoille yleensä ainejärjestöjen opintovastaavien kautta, mutta opintoasioista kiinnostuneille on myös sähköpostilista, hc-opinto, jolle jokainen halukas voi liittyä. Lue lisää listasta täältä.

Humanisticumin edunvalvontaa koordinoivat opintovastaavat, jotka johtavat myös opintotoimikuntaa. Opintotoimikunta kerää yhteen ainejärjestöjen opintovastaavat, hallopedit ja muut edunvalvonnasta kiinnostuneet keskustelemaan ajankohtaisista aiheista ja jakamaan kokemuksiaan. Toimikunnalla on oma Facebook-ryhmänsä, joka helpottaa kuulumisten jakamista kokousten välillä.

Mikäli koulutuspolitiikan ja edunvalvonnan tilanne herättää kysymyksiä tai ajatuksia, kannattaa ottaa yhteyttä Humanisticumin opintovastaaviin. Opintovastaavat auttavat mielellään koulutuspolitiikkaan, opintoasioihin, yliopistohallintoon sekä muissa aiheeseen liittyvissä kysymyksissä. Opintovastaavien yhteystiedot löytyvät hallitussivulta.