Oheistuotteet

Järjestönauha

Erilaiset nauhat ovat osa akateemisia perinteitä ja niillä osoitetaan kuulumista tiettyyn järjestöön. Kaikilla järjestöillä on omat perinteensä siitä kuka nauhaa saa kantaa. Humanisticumin nauha on tarkoitettu kaikille halukkaille.

Järjestönauhoja käytetään perinteisesti virallisemmissa akateemisissa juhlissa kuten järjestöjen vuosijuhlissa. Humanisticumin nauhan käyttö mukailee HYYn merkkiohjesääntö, jonka mukaan nauhaa voi pitää seuraavilla tavoilla:
1) Nauhana oikealta olkapäältä rinnan yli alas vasemmalle tai
2) Nauhana vasemmalta olkapäältä rinnan yli alas oikealle tai
3) Ruusukkeena vasemmalla puvun miehustassa.

Nauhan tai ruusukkeen voi kätevästi kiinnittää hakaneuloilla. Ruusuke on hyvä ommella kiinni, mutta sen saa pysymään kasassa myös esimerkiksi klemmareilla. Nauha ei koskaan saisi koskettaa paljasta ihoa.

Kantaessa useampaa nauhaa samaan aikaan perinteisesti järjetys on seuraava: oma ylioppilaskunnan nauha ylimpänä, sitten muiden ylioppilaskuntien nauhat, osakuntien nauhat, tiedekunta- ja ainejärjestöjen sekä muiden nauhat. Useaa nauhaa kantaessa on tapana pitää edustettuna olevan järjestön nauhaa ylimpänä. Monilla järjestöillä ja muilla tahoilla on omat ohjesääntönsä nauhojen ja muiden kunniamerkkien käyttämiseen – niitä seuraamalla pääsee usein pitkälle. Yleensä ei ole tapana kantaa kolmea nauhaa useampaa kerralla.

Järjestöillä on myös erilaisia akateemisia merkkejä, joita usein kannetaan järjestönauhan kanssa yhdessä. Humanisteilla näitä ovat Humanistisen ritarikunnan ansiomerkit. Merkkien tarkoitus on kiittää kantajaansa järjestön eteen tehdystä työstä tai kunnioittaa muuten järjestölle tärkeäksi nähtyä henkilöä.

Humanisticumin nauhaa ja ruusukkeita on mahdollista ostaa Humanisticumin tapahtumista tai ottamalla etukäteen yhteyttä hallitukseen.

Laulukirja

Helan går! Juomalaulut ovat keskeinen osa sitsejä ja opiskelijakulttuuria. Humanistien laulukirja sisältää kaikki klassiset sitsijuomalaulut sekä kasan juuri humanisteille suunnattuja lauluja. Kappaleita on useammalla eri kielellä. Laulukirjan hinta on 5€ ja sitä voi ostaa yksittäin Humanisticumin tapahtumista. Järjestöt voivat myös tilata kirjaa suuremmissa erissä. Järjestöt voivat tilata laulukirjoja olemalla suoraan yhteydessä Humanisticumin hallitukseen.

Haalarimerkit

Humanisticumin merkkejä voi ostaa HCn tapahtumissa.