Humanisticumin yhteislähtö Tiedemarssiin

Tieteen ja tutkitun tiedon asema yhteiskunnassa on totuuden jälkeisessä maailmassa vaakalaudalla, eikä tiedeyhteisö ole valmis sietämään enempää. Siksi niin tutkijat kuin opiskelijatkin juhlistavat tiedettä yhdessä Tiedemarssilla, joka järjestetään 22.4. Helsingin lisäksi yli 400 paikassa ympäri maailmaa.

Myös Humanisticum kantaa tapahtumassa ylpeästi lippuaan tieteen ja totuuden puolesta, ja toivottaa jokaisen humanistin tervetulleeksi mukaansa osoittamaan mieltään tieteellisen ymmärryksen tärkeydestä. Yhteislähtö Kansalaistorille tapahtuu Uuden ylioppilastalon (Mannerheimintie 5A) edestä klo 11.00. Kansalaistorilta lähdetään klo 12 marssimaan kohti Senaatintoria, johon marssi päättyy tiedettä puolustavien puheenvuorojen saattelemana.

Marssin jälkeen Helsingin yliopisto tarjoaa kaikille avoimia yleisöluentoja tieteen merkityksestä yhteiskunnassa. Lisätietoja löytyy Tiedemarssin nettisivuilta: https://tiedemarssi.fi/

Tiedemarssin hengen mukaiseen pukeutumiseen kuuluvat opiskelijahaalarit ja ylioppilaslakki tai jokin muu hattu, jota voi marssin päätteeksi nostaa tieteelle.

Tiedemarssin fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/728814440621221/
Alkuperäinen päätapahtuma: https://www.marchforscience.com/