Humanistien kulttuuriappro / Humanisternas kulturappro / Humanists’ Culture Appro

På svenska nedan / In English below

Kaipaavatko sinunkin syysiltasi piristystä? Onneksi Humanistien kulttuuriapprot tulevat taas!

Approjen ideana on kiertää kahden viikon aikana yhdessä tai porukassa Humanisticumin, jäsenjärjestöjen ja muiden tahojen kulttuuritapahtumissa ja kerätä merkintöjä appropassiin. Suorituksia on kerättävä vähintään kolme (3), jotta saa kulttuuriappro-haalarimerkin. Tänä vuonna haalarimerkeistä on saatavilla uusi värivaihtoehto!

Kulttuuriapprot alkavat 9.10. ja päättyvät 22.10. Kolme suoritusta saaneet voivat hakea haalarimerkkinsä Uudelta ylioppilastalolta 30.10. klo 18-19 tai sopia erikseen ajan merkin noutamiselle. Kuva sähköisestä appropassista löytyy tästä.

Approille osallistuminen on ilmaista eikä vaadi etukäteisilmoittautumista, mutta tarkistathan tarkemmat tiedot aina ohjelmanumeron omasta tapahtumasta.

Humanisticumin tapahtumissa noudatetaan Humanisticumin turvallisemman tilan periaatteita. Luethan ne täältä!

Jos approista on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin tai laittaa viestiä osoitteeseen venla.q.virtanen@helsinki.fi.

APPROJEN OHJELMA

✨9.10. Kulttuuriapprot alkavat!✨
Valmistaudu approihin lataamalla itsellesi digitaalinen appropassi ja merkkaamalla kaikki kiinnostavat rastit kalenteriin. 📅🖊️

📚Kirjastobingo – Humanisticum, 9.-22.20.
Mikä olisikaan parempi hetki ottaa kirja käteen ja käpertyä sohvan tai sängyn nurkkaan lukemaan kuin syksy? Humanisticum kehottaa sinua tekemään pienen seikkailun kirjastoon ja tutustumaan sinua kiinnostaviin kirjoihin! Rastin suorittamiseksi sinun täytyy saada bingolappu täyteen ja lähettää siitä kuva osoitteeseen venla.q.virtanen@helsinki.fi. Humanisticumin digitaalinen bingopohja julkaistaan Kulttuuriapprojen facebook-tapahtumaan (keskusteluosio), mutta voit halutessasi kopioida bingoruudut myös itse paperille. Hauskoja ja toivottavasti rentouttavia hetkiä kirjastovierailuilla!

Tämä rasti voidaan suorittaa milloin tahansa kulttuuriapprojen aikana.
Ei erillistä tapahtumasivua

🎨Maalaa unelmiesi ammatti – Huomisen humanisti, 9.10 klo 18
Tule ideoimaan ja maalaamaan unelmiesi ammattia yhdessä muiden humanistien kanssa!
Tapahtumasivu: TBA

🌲Metsäretki Mellunmäen linnoitusalueille – Fibula, 10.10. klo 17
Liity Fibulistien mukaan syksyiselle metsäretkelle Länsimäkeen tutkailemaan ensimmäisen maailmansodan aikaisia puolustusrakenteita. Varustauduthan tukevilla kengillä, säänmukaisella varustuksella ja syksyisellä mielellä 🙂
Tapahtumasivu: https://fb.me/e/GSbZqWuh

📽️Elokuvailta – Mythos, 11.10. klo 18
Tule rentoutumaan yhdessä Mythoksen kanssa ja uppoudu hetkeksi elokuvan maailmaan! Valkokankaalle ilmestyy tällä kertaa Disneyn klassikko Atlantis – kadonnut kaupunki, eli luvassa on seikkailua, myyttejä ja yhä ajankohtaisia teemoja höystettynä lapsuuden nostalgialla. Tapahtuma järjestetään Humanistiklusterin Utopiassa ja Mythos tarjoaa leffaherkut.
Tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/s/mythoksen-leffailta-kulttuuria/141657379026986/?sfnsn=wa

🏛️Ekskursio Kansallismuseoon – Konteksti, 13.10. klo 16
Hei kaikki fiksut ja filmaattiset humanistit! Humanisticumin kulttuuriapprot tulevat taas, ja nyt Sinulla olisi loistava tilaisuus tyydyttää kyltymätöntä kulttuurinnälkääsi liittymällä perjantaina 13.10. Kontekstin ekskulle Kansallismuseoon! Museo järjestää Kansallismuseo 48H -tapahtuman, jonka aikana 13.-15.10. museoon on vapaa pääsy ennen sen sulkeutumista peruskorjaus- ja lisärakentamishankkeen ajaksi, ja Konteksti hyödyntää ilmaisen tilaisuuden päästä vielä tutkimaan museon kokoelmia ennen sen sulkeutumista! Ekskursio järjestetään 13.10. klo 16-18, ja tapaamme Kansallismuseon edessä klo 15:45. Tervetuloa!
Tapahtumasivu: https://fb.me/e/1py3kanTr

🎬Elokuvailta – Sub, 16.10. Klo 18
We welcome all to the first movie club of this academic year. We’ll meet on the 16th of October at 6PM in Utopia to watch the Danish academy award winner Another Round. Briefly summarised, it’s a story about four high school teachers that start an experiment and drink alcohol throughout the workday to see how it affects their social and professional lives.
Tapahtumasivu: https://kide.app/…/14ee3e1c-22fa-44b3-b7fe…/details

🖼️Bob Ross paint-along – Orbis, 16.10. klo 18
Hello there, you happy little things! Time to get your groove on with our very own lovely Bob Ross. Get ready to channel your inner artist and join Orbis for the already 9th edition of our Bob Ross paint-along!
Tapahtumasivu: https://fb.me/e/yUM3v8GpV

✍️Kangaskassipaja – Humanisticum, 17.10. klo 18
Stereotyyppisen humanistin perusvarustukseen kuuluu tietysti kangaskassi, mutta mikä olisi parempaa kuin kangaskassi omalla taideteoksella? Tule Humanistiklusterin Utopiaan ikuistamaan visiosi kankaalle, me tarjoamme kassin ja maalit, sinun täytyy tuoda mukanasi vain luovuutesi!
Tapahtumasivu: https://fb.me/e/RwYHQuBn

🖌️Taideterapia – Umlaut, 18.10. klo 18
Kaipaatko piristystä lokakuuhun taiteilun merkeissä? Tule mukaan Umlautin taideterapiaan keskiviikkona 18.10. Uuden ylioppilastalon Utopiaan! Taideterapiassa pääset päästämään luovuutesi valloilleen itsellesi sopivalla tavalla. Voit esimerkiksi maalata, piirtää, neuloa tai ommella haalarimerkkejä.
Tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/215595997939459?ref=newsfeed

🎤Kilpalaulanta aka Singstar-ilta – Nefa, 19.10. klo 19
Tervetuloa Nefan kilpalaulantaan aka Singstar-iltaan. Tapahtuma järjestetään Humanistiklusterin Utopia-huoneessa ja tarjolla on pientä naposteltavaa ja juotavaa. Perinteisen kilpalaulannan tavoin tapahtumassa ei kuitenkaan kilpailla vaan tarkoituksena on pitää hauskaa ja laulaa ikonisia Singstar-biisejä! Tule esittelemään taitojasi ja ”laulamaan muut suohon”!
Tapahtumasivu: TBA

🎞️Elokuvanäytös – Leffaryhmä, ajankohta päivittyy loppuviikosta
Elokuva- ja TV-tutkimuksen ainejärjestö leffaryhmä tarjoilee humanisteille ällistyttävän huikean elokuvanäytöksen Kulttuuriapproilla! Tervetuloa!
Tapahtumasivu: TBA

✨22.10. Kulttuuriapprot päättyvät!✨

Appromerkkien nouto 30.10. klo 18
Voit noutaa appromerkkisi täytettyä appropassia vastaan 30.10. klo 18-19 Uuden ylioppilastalon Lingvasta. Jos et pääse noutamaan merkkiä tällöin, laitathan viestiä osoitteeseen venla.q.virtanen@helsinki.fi tai ole yhteydessä Humanisticumiin esimerkiksi Instagramissa ja sovitaan jokin toinen ajankohta merkin noudolle!

**

Kultur till höstens mörknande kvällar? Ja tack! Det är nämligen så att humanisternas kulturappro kommer igen!

Idéen med appron är att under två veckor delta i Humanisticums, medlemsföreningars och andra organisationers kulturevenemang ensam eller i grupp och samla stämplar i appropasset. Man måste samla minst tre (3) stämplar för att få ett kulturappro-halarmärke. I år finns halarmärken tillgängliga i ett nytt färgalternativ!

Kulturappron startar 9.10. och slutar 22.10. Alla som har tre stämplar kan hämta sitt halarmärke i Nya studenthuset den 30.10. kl. 18-19. Bild på det elektroniska appropasset kommer att publiceras här.

Det är gratis att delta i appron och ingen förhandsanmälning krävs men kolla gärna närmare information i programpunktens eget evenemang.

På Humanisticums evenemang följs Humanisticums principer för ett tryggare utrymme. Läs dem gärna här!

Om du har några frågor, kontakta venla.q.virtanen@helsinki.fi eller evenemangsarrangören.

APPRO PROGRAM

✨9.10. Kultturappro evenemanget börjar!✨
Förbered dig för evenemanget genom att ladda ner ett digitalt pass och markera alla intressanta kontrollpunkter i din kalender. 📅🖊️

📚Bibliotekbingo – Humanisticum, 9.-22.20.
Finns det någon bättre tid att njuta av en mysig bok än på hösten? Humanisticum välkomnar dig att ta ett litet äventyr till biblioteket och söka de böcker som intresserar dig! För att delta i kontrollen behöver du fylla i bingobrickan och mejla en bild på den till venla.q.virtanen@helsinki.fi. Humanisticums digitala bingobricka kommer att postas på Kulturappros Facebook-event (diskussionssektionen), men du kan också kopiera bingorutorna på papper om du vill. Ha en rolig och förhoppningsvis lugn tid på biblioteket!

Den här kontrollen kan man utföra vid vilken tidpunkt som helst under kulturappron.
Evenemangssida: ingen separat evenemangssida

🎨Måla ditt drömjobb – Huomisen humanisti, 9.10 kl. 18
Kom och brainstorma och måla din drömbild av ditt jobb tillsammans med andra humanister!
Evenemangssida: TBA

🌲Skogsutflykt till Mellungsbackas befästningar – Fibula, 10.10. kl. 17
Kom med Fibula på en höstlig skogsutflykt i Västerkulla för att utforska första världskrigets försvarsstrukturer. Se till att du kommer med bra skor, väderbeständig kläder och en höstlig attityd 🙂
Evenemanssida: https://fb.me/e/GSbZqWuh

📽️Filmkvällen – Mythos, 11.10. kl. 18
Kom och koppla av med Mythos och dyk ner i filmvärlden för en stund! Disneys klassik Atlantis – En försvunnen värld kommer till filmduken och bringer äventyr, myter och fortfarande relevanta teman med en touch av barndomsnostalgi. Evenemanget kommer att hållas i Utopia i det Nya Studenthuset och Mythos bringer film snacks.
Evenemangssida: https://www.facebook.com/events/s/mythoksen-leffailta-kulttuuria/141657379026986/?sfnsn=wa

🏛️Exkursion till Nationalmuseum – Konteksti, 13.10. kl. 16

Hej alla smarta och filmatiska humanister! Humanisticums Kulturappron kommer igen och nu har du en fantastisk möjlighet att tillfredsställa din omättliga kulturella hunger genom att följa med oss på fredag 13.10. på exkursionen till Nationalmuseum! Mellan 13-15 oktober museet anordnar evenemanget Nationalmuseum 48H, under vilket det är fritt att besöka museet innan det stängs för renoverings- och tillbyggnadsprojektet och Konteksti utnyttjar den kostnadsfria möjligheten att utforska museets samlingar innan det stänger! Vi träffas den 13 oktober utanför Nationalmuseet kl. 15.45. Varmt välkomna!
Evenemangssida: https://fb.me/e/1py3kanTr

🎬Filmkvällen – Sub, 16.10. Kl. 18
We welcome all to the first movie club of this academic year. We’ll meet on the 16th of October at 6PM in Utopia to watch the Danish academy award winner Another Round. Briefly summarised, it’s a story about four high school teachers that start an experiment and drink alcohol throughout the workday to see how it affects their social and professional lives.
Evenemangssida: https://kide.app/…/14ee3e1c-22fa-44b3-b7fe…/details

🖼️Bob Ross paint-along – Orbis, 16.10. kl. 18
Hello there, you happy little things! Time to get your groove on with our very own lovely Bob Ross. Get ready to channel your inner artist and join Orbis for the already 9th edition of our Bob Ross paint-along!
Evenemangssida: https://fb.me/e/yUM3v8GpV

✍️Tygkasse-workshop – Humanisticum, 17.10. kl. 18
I en stereotyp humanists utrustning ingår förstås en tygpåse, men vad kan vara bättre än en tygpåse med ditt eget konstverk? Kom och skapa din vision på tyget, vi bringer påsarna och målarfärgen. Allt du behöver ta med dig är din kreativitet! Vi börjar kl. 18.00 i det Nya studenthuset i Utopia.
Tapahtumasivu: https://fb.me/e/RwYHQuBn

🖌️Konstterapi – Umlaut, 18.10. kl. 18
Letar du efter ett konstnärligt sätt att krydda din oktober? Kom med på Umlauts konstterapi onsdagen den 18 oktober på Utopia i det Nya Studenthuset! I konstterapin kan du visa din kreativitet på ett sätt som passar dig. Du kan till exempel måla, rita, sticka eller sy halarmärken.
Evenemangssida: https://www.facebook.com/events/215595997939459?ref=newsfeed

🎤Sångtävling aka Singstar-kväll – Nefa, 19.10. kl. 19
Välkommen till Nefas sångtävling aka Singstar-kväll. Evenemanget hålls i Utopia-rummet i det humanistiska klustret och Nefa ska bringa något att äta och dricka. Till skillnad från en traditionell sångtävling är evenemanget inte en tävling, utan en chans att ha roligt och sjunga ikoniska Singstar-låtar! Kom och uppvisa dina färdigheter och ”sjung de andra i myren”!
Evenemangssida: TBA

🎞️Filmvisning – Leffaryhmä, tidpunkt kommer att uppdateras i slutet av veckan
Ämnesgruppen för film- och TV-studier erbjuder humanister en fantastiskt storslagen filmvisning på Kulturappro! Välkommen!
Evenemangssida: TBA

✨22.10. Kulturappro evenemanget avslutar!✨

Avhämtning av appro märker den 30.10 kl. 18
Du kan hämta ditt appro halarmärke från Lingva i det Nya Studenthuset den 30.10. kl. 18-19. Om du inte kan komma då, skicka ett mail till venla.q.virtanen@helsinki.fi eller kontakta Humanisticum på Instagram så ordnar vi en ny tid för att hämta din halarmärke!

**

Are your autumn evenings also in need of a boost? Thankfully Humanists’ Culture Appro is here again!

The premise of ​​the appro is to visit different cultural events organized by Humanisticum, member organizations and others during the two week period and collect stamps to the appro pass. A minimum of 3 stamps must be collected in order to get the culture appro overalls badge. This year, the badges are available in a new color option!

The event starts on Monday the 9th of October and ends on the 22nd of October. All participants with 3 stamps may collect their overall badge at the New Student House on the 30th of October at 6 PM. The digital appro pass is available at the bottom.

Participation is free of charge and does not require prior registration, but please check each event for more detailed information.

We follow Humanisticum’s principles for a safer space in all our events. Please read them here

If you have any questions, please contact the event organizer or send a message to venla.q.virtanen@helsinki.fi.

APPRO PROGRAMME:

✨ 9 October The appro begins!✨
Prepare yourself for the appro by downloading the digital appro pass and marking all the interesting checkpoints in your calendar. 📅🖊️

📚Library Bingo – Humanisticum, 9.-22.10.
Is there a more perfect time to pick up a cozy book and curl up on the corner of your sofa or bed to read than autumn? Humanisticum invites you to take a little journey to the library and explore the books that interest you! To complete the Appro event, you need to fill in a bingo card and send a picture of it to venla.q.virtanen@helsinki.fi. The digital bingo card is posted on the Culture Appro’s facebook event (discussion section), but you can also copy the bingo table on paper if you wish. Have a lovely and hopefully relaxing time at the library visits!

This event can be completed at any time during the Culture Appro.
Event page: there is no separate event page

🎨Paint Your Dream Job – Huomisen humanisti, 9 October at 6 PM
Come and brainstorm and paint your dream job on canvas together with other humanists!
Event page: TBA

🌲A Forest Excursion to Mellunmäki Trenches – Fibula, 10 October at 5 PM
Join Fibula on an autumn forest hike in Länsimäki to explore the defence structures of the First World War. Make sure to take with you good shoes, weatherproof clothing and an autumnal spirit 🙂
Event page: https://fb.me/e/GSbZqWuh

📽️Movie night – Mythos, 11 October at 6 PM
Come and relax with Mythos and immerse yourself in the world of cinema! This time on the screen is Atlantis – The Lost Empire, a Disney classic bringing adventure, myths and the still relevant themes with a touch of childhood nostalgia. The event will take place in Utopia room in the New Student House and Mythos will provide some movie snacks.
Event page: https://www.facebook.com/events/s/mythoksen-leffailta-kulttuuria/141657379026986/?sfnsn=wa

🏛️Excursion to The National Museum – Konteksti, 13 October at 3:45 PM
Hello all you bright young arts students! Humanisticum’s Culture Appro is approaching once again and You have the chance to satisfy your ravenous hunger for culture by joining us on Friday 13.10. for Konteksti’s excursion to the National Museum! The museum is having an event, Kansallismuseo 48H, during which entrance is free. Afterwards the National Museum is closing for the duration of a renovation and additional construction project. Konteksti is taking advantage of the free opportunity to admire the museums collections before it’s closing! The excursion takes place on 13.10. at 4 p.m. – 6 p.m., and we’re meeting in front of the National Museum at 3:45 p.m. Welcome!
Event page: https://fb.me/e/1py3kanTr

🎬Movie night – Sub, 16 October at 6 PM
We welcome all to the first movie club of this academic year. We’ll meet on the 16th of October at 6PM in Utopia to watch the Danish academy award winner Another Round. Briefly summarised, it’s a story about four high school teachers that start an experiment and drink alcohol throughout the workday to see how it affects their social and professional lives.
Eventpage: https://kide.app/…/14ee3e1c-22fa-44b3-b7fe…/details

🖼️Bob Ross paint-along – Orbis, 16 October at 6 PM
Hello there, you happy little things! Time to get your groove on with our very own lovely Bob Ross. Get ready to channel your inner artist and join Orbis for the already 9th edition of our Bob Ross paint-along!
Event page: https://fb.me/e/yUM3v8GpV

✍️Tote Bag Workshop – Humanisticum, 17 October at 6 PM
A stereotypical humanist has a cool tote bag hanging off their shoulder, of course, but what’s cooler than a completely unique, personalized one? Come paint your own artwork onto a tote bag with Humanisticum! We’ll provide the bags and paints, all you have to bring with you is your creativity!
Event page: https://fb.me/e/RwYHQuBn

🖌️Art Therapy – Umlaut, 18 October at 6 PM
Looking for an artistic way to spice up your October? Join Umlaut’s art therapy on Wednesday 18.10. at Utopia in New Student House! In art therapy you can unleash your creativity in a way that suits you. For example, you can paint, draw, knit or sew overall badges!
Event page: https://www.facebook.com/events/215595997939459?ref=newsfeed

🎤Singstar night – Nefa, 19 October at 7 PM
Welcome to Nefa’s flyting event aka Singstar night. The event will take place in Utopia at New Student House and there will be snacks and something to drink. Unlike in traditional flyting, this event is not a competition, but a chance to have fun and sing iconic Singstar songs! Come and show off your skills and ”sing the others into the mire”!
Event page: TBA

🎞️Movie Screening – Leffaryhmä, date will be updated at the end of the week
The Film and TV Studies student organisation Leffaryhmä offers humanists an astonishingly stunning film screening at the Culture Appro! Welcome!
Event page: TBA

✨The Culture Appro ends 22th of October!✨

Overall Badge Pick Up, 30 October at 6-7 PM
You can pick up your appro overall patch in exchange for a filled appro pass from Humanistikluster’s Lingva on 30th of October between 6 and 7 PM. If you can’t pick up the badge at this time, please send a message to venla.q.virtanen@helsinki.fi or contact Humanisticum in Instagram and we will arrange another time for you to pick up the badge!

Appropassi // Appropasset // The Appro Pass

🌟 Sähköisen appropassin käyttö🌟

1. Tallenna kuva puhelimeen tai tietokoneellesi

2. Viihdy rastilla

3. Tapahtuman järjestäjät kertovat paikan päällä millaisen kuvion jokainen osallistuja piirtää itsenäisesti appropassiin leimaksi

4. Näytä täyttä kolmen leiman passia merkinjakotilaisuudessa 30.10. niin saat upean Humanistien kulttuuriappron haalarimerkin!

***

🌟 Användning av det elektroniska appropasset🌟

1. Ladda ner fotot till din telefon eller dator

2. Ha det så roligt på kontrollen

3. Evenemangets arrangörerna berättar dig vad du ska rita på appropasset under evenemanget.

4. Visa upp ditt kompletta pass med tre märken vid märkesutdelningen den 30 oktober och du får ett fantastiskt Humanists Kulturappro halarmärke!

***

🌟 How to use the appro pass 🌟

1. Save the picture on your phone or computer

2. Enjoy a checkpoint

3. The checkpoint organizers will tell you what to draw on your appro pass. You may draw the checkpoint stamp on your pass yourself.

4. Collect your overall badge from Humanistiklusteri on the 30th of October.