Puheenjohtajan tervehdys

Moi!

Vuosi alkaa pikkuhiljaa taas lähestyä loppuaan, mikä tarkoittaa väistämättä sitä, että myös hallitusvuosi saa pian päätöksensä. Mikä siis olisikaan parempi hetki muistella kulunutta vuotta ja kertoa hieman, minkälaisten hommien parissa olemme Humanisticumin hallituksen kanssa viimeisen kymmenen kuukauden aikana puuhastelleet.

Lokakuun viimeisellä viikolla juhlimme Nylands Nationin tiloissa Humanisticumin 52. vuosijuhlaa (jossa oli paikalla ilahduttava määrä alumneja, kiitos siitä!), jossa puheessani mainitsinkin muutamasta projektista, joita olemme tänä vuonna erityisesti edistäneet. Vuonna 2013 aloitetut projektit rahasto ja historiikki ovat työllistäneet meitä tänä vuonna, ja pyrkimyksenä onkin ollut saada nämä projektit kunnialla päätökseen. Molemmat ovat edistyneet hienosti kuluneen vuoden aikana, ja joulukuuhun mennessä kummankin projektin suhteen pitäisi olla selvät sävelet. Varsinkin historiikkia lukiessa on ollut erityisen hienoa huomata, kuinka kovasti myös aiemmat hallitukset meitä ennen ovat nähneet paljon vaivaa Humanisticumin ja kaikkien humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden eteen. Loistavaa edunvalvontaa on tehty jo yli viidenkymmenen vuoden ajan.

Ison Pyörän tuomat muutokset ovat näkyneet tänä vuonna järjestökentällä muun muassa uusien jäsenjärjestöjen muodossa. Olemme saaneet toivottaa tänä vuonna tervetulleiksi Humanisticumiin ja humanistiklusterille kolme uutta jäsenjärjestöä, Konteksti ry:n, HYYn Elokuvaryhmä ry:n sekä Sasha ry:n. Myös itse klusteri on kokenut suuria muutoksia, kun koko Uusi ylioppilastalo oli 2017 kesän ajan remontissa. Tuloksena meillä on kuitenkin ollut uusi, meidän tarpeisiimme toimivampi klusteri, jonka kulunvalvonnasta olemme olleet erityisen tarkkoja tänä vuonna.

Projektien, edunvalvonnan ja klusterin ylläpitämisen lisäksi olemme tänä vuonna pitäneet kiinni perinteisistä tapahtumista, kuten laskiaisbileistä, yhteishumanistisesta vapusta sekä humanistien kulttuuriviikoista. Sen lisäksi olemme järjestäneet opiskelijoille vapaa-ajan toimintaa esimerkiksi sitsien ja risteilyn merkeissä.

Humanisticumin toiminta on siis tänäkin vuonna ollut hyvin laaja-alaista, ja hallitukseen on tarvittu joukko erilaisia tyyppejä erilaisine kiinnostuksen kohteineen ja vahvuuksineen. Taakse jäävä vuosi jättää jälkeensä huikeita muistoja ja paljon uusia kokemuksia. Tämä vuosi on ainakin itselleni opettanut hyvin paljon, ja uskon, että monet järjestötoiminnassa mukana olleet ymmärtävät, mistä on kyse.

Nyt on kuitenkin aika nauttia vielä viimeisistä yhteisistä viikoista, ja viedä hallitusvuosi kunnialla läpi. Siinä samalla saa fiilistellä (toivottavasti) pian alkavaa talvea ja ensilunta sekä laskea päiviä kohta alkavaan lomaan!

Syksyisin terveisin

Laura Hynönen
Humanisticumin puheenjohtaja

ps. Alumni! Haluatko olla mukana auttamassa Humanisticumin kehittyvää työelämäsektoria? Olisiko sinulla mahdollisuus tarjota jotakin yhteishumanistista ekskursiota? Haluatko tavoittaa hallituksen muissa asioissa? Ota ihmeessä yhteyttä Humanisticumiin hc-hallitus(a)helsinki.fi.

Humanisticumin löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/Humanisticum.