Humanisticumin villasukkahaaste

Vaikka vuosi 2020 on ollut pelkkää haastetta toisensa jälkeen, tiedossa olisi vielä yksi, kylläkin positiivinen haaste: Humanisticumin villasukkahaaste! 🧶

HC haastaa kaikki humanistit ja HC-mieliset neulomaan kasan villasukkia, pipoja ja lapasia hyväntekeväisyyteen! Talvi saapuu ja villasukat kaivetaan esiin kaapeista, ellei ole jo kaivettu. Samalla opiskelijakämpän nurkista saattaa löytyä ylimääräisiä lankakeriä pyörimästä. Haluaisit kenties kutoa villasukat tai lapaset, mutta et tiedä kenelle tekisit ne? Nyt voit neuloa sukat, lapaset tai pipon ja lahjoittaa ne kylmien maiden lapsille.

Humanisticum ottaa opiskelijoiden neulomuksia vastaan aina joulukuun 16. päivään asti, jonka jälkeen ne lahjoitetaan Punaiselle Ristille. Lahjoituksen voi tuoda Humanistiklusterille aulaan niille osoitettuun laatikkoon. Laatikko saapuu klusterille viikolla 46 ja siitä ilmoitetaan tässä tapahtumassa. Humanistiklusterilta löytyy myös lankoja, joita voit hakea ilmaiseksi neulontaprojektiasi varten.

Torstaina 17.12. Humanisticumin tontut paketoivat neulomukset ja lähettävät ne Punaiselle Ristille, josta ne lähetetään eteenpäin mm. Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin, joissa villavaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää.

Punainen Risti toivoo, että neulojat tekisivät pipoja ja lapasia eri-ikäisille sekä kolmen kokoisia sukkia:
🧦 pienten lasten
🧦 kouluikäisten
🧦 aikuisten (koot 35–46)

On myös toivottavaa, että neulojat käyttäisivät perinteisiä sukkalankoja. Sukat ja lapaset kannattaa kiinnittää pareittain yhteen, jotta lajittelijoiden ei tarvitse etsiä yksinäisille sukille ja lapasille pareja.MITÄ: Neulo villasukat, pipo ja/tai lapaset
MISSÄ: Kotona, mummolassa, kahvilassa, Zoomin ääressä, missä vain!
MILLOIN: 6.11.-16.12.2020
MIKSI: Koska kylmien maiden lapset tarvitsevat niitä