HC:n kesäkävelyhaaste: Suomen ympäri 80 päivässä

Kesä on tullut kovaa vauhtia. Hyötyliikunta ja ulkoilma ovat erittäin tärkeitä myös näin koronan aikaan, pitkän kevään jälkeen. HC haluaa tukea opiskelijoiden hyvinvointia myös kesän aikana ja siksi haastammekin jäsenemme mukaan kesän kävelyhaasteeseen – Suomen ympäri!

Koska matkaa kertyy yhteensä 3940km, haaste suoritetaan tiimeissä. Haasteessahan ei oikeasti lähdetä Helsingistä kävelemään Suomea ympäri, vaan voitte liikkua missä päin Suomea vain valitsemassanne kohteissa, yksin tai yhdessä ja näin kerryttää matkaa edistäviä kilometrejä. Matka alkaa perjantaina 12. kesäkuuta ja päättyy sunnuntaina 30. elokuuta. Aikaa haasteen suorittamiseen on siis 80 päivää.

OHJEET TIIMEILLE

– Kasaa itsellesi max 10 hengen jengi. Ryhmä voi olla esimerkiksi ainejärjestön hallitus tai vaikka kaveriporukka.
– Keksikää joukkueellenne nimi.
– Valitkaa joukkueellenne kapteeni.
– Kapteeni ilmoittaa joukkueenne mukaan haasteeseen tällä lomakkeella:
https://docs.google.com/forms/d/1EkgNV1iBR5Rkz66wKJjgP9WUdZBUK54qLLSAyzsrt24/
– Ladatkaa kaikki puhelimeenne sovellus nimeltä World Walking. Saatte pian lomakkeen täytettyänne sähköpostilla oman ryhmänne linkin ja ohjeet sovelluksen käyttämiseen.

SÄÄNNÖT

– Kaikenlainen kävely ja juoksu lasketaan.
– Kävele oman valintasi mukaan sopivalla vauhdilla.
– Voit olla mukana vain yhdessä joukkueessa.
– Lämpöisellä säällä hattu päähän ja vesipullo messiin.
– Jos sairastut, pidä taukoa haasteesta ja jatka parannuttuasi.
– Muista pitää hauskaa!

PALKINTO

HC haluaa tukea hyväntekeväisyyttä myös näin koronan aikana, joten mitä enemmän joukkueita suoriutuu haasteesta, sitä enemmän rahaa lahjoitamme. Yhtä tavoitteen saavuttanutta joukkuetta kohden lahjoitamme 10€ ensimmäisenä Suomen ympäri kävelleen joukkueen valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle aina 100€ asti.

Ja ei muuta kun tassua toisen eteen ja tiimiä kokoamaan!

Humanisticumin kannanotto kevään 2020 sisäänpääsyväylistä

Valintakoejärjestelyt ovat herättäneet paljon keskustelua tänä keväänä koronavirustilanteen takia. UNIFI eli yliopistojen rehtorineuvosto linjasi, että perinteisiä valintakokeita ei järjestetä poikkeustilan vuoksi. Korvaavia vaihtoehtoja on useampia.

Humanisticumin kanta on pitää kiinni tasa-arvoisuudesta ja suosia mahdollisimman erilaisten valintamenetelmien säilyttämistä. Tiedekuntana humanistinen on yksi yliopistomme suurimmista ja ehdottomasti monipuolisimmista, minkä takia vain yhden valintamenetelmän valitseminen johtaisi epäoikeudenmukaiseen tilanteeseen.

Tilanne on tietysti erittäin hankala ja ongelmallinen sekä vaatii uudenlaisien ratkaisujen keksimistä. Mikäli tämän keväinen opiskelijavalinta päätettäisiin toteuttaa vain todistusvalinnalla eikä tähän asti toteutettuna monimuotoisena valintaprosessina, on suuri riski että tämä asettaisi hakijat eriarvoiseen asemaan. On erittäin tärkeää taata hakijoille tasavertaiset mahdollisuudet tulla hyväksytyksi yliopistoon. Näin ollen Humanisticum kannattaa eri valintamenetelmien toteuttamista, joista yhtenä niistä jo käytössä ollut todistusvalinta, mutta sen prosentuaalinen lisääminen tässä vaiheessa valintaprosessia ei ole hyväksyttävää.

Humanisticumin hallitus

Humanisticumin etävappu

Vappua ei ole peruttu!

Humanistien vappua vietetään tänä vuonna etänä internetin aalloilla! Luvassa on insta-livejä, zoom-tapahtumia ja vappuaiheista puuhastelua – puuhaa on koko vappuviikoksi ja enemmänkin! Ohjelma julkaistaan myöhemmin. Stay tuned!

MITÄ: Humanisticumin etävappu
MISSÄ: Zoom, Instagram yms.
MILLOIN: 24.4 -1.5
MIKSI: Koska vappua ei ole peruttu!

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/373205976969254/

Tule mukaan suunnittelemaan Humanisticumin vuosijuhlia!

Tule mukaan suunnittelemaan Humanisticumin 54. vuosijuhlia! Haluatko nähdä oman kätesi jäljen tiedekuntajärjestösi vuosijuhlilla? Nautitko vuosijuhlien järjestämisestä ja niihin osallistumisesta? Haluatko nähdä mitä kulissien takana tapahtuu? Tule mukaan HC:n vuosijuhlatiimiin! Mukaan ovat tervetulleita kaikki aikaisemmasta tapahtumajärjestämiskokemuksesta riippumatta! Kiinnostuitko? Laita viestiä Humanisticumin hallituksen vuosijuhlamestareille osoitteeseen etta.melander(at)helsinki.fi, tia.niemela(at)helsinki.fi tai emma.palojarvi(at)helsinki.fi.

Järjestöille etätekemistä!

Hei järjestö! Kaipaatteko tekemistä?

Humanisticumin hallitus on kerännyt Instagramiinsa järjestöille etäpuuhailuvinkkejä. Tässä niistä koonti! Sivu päivittyy sitä mukaan, kun vinkkejä julkaistaan.

Perustakaa opiskelija-chat

Perustakaa alanne opiskelijoille yhteinen chat esim. whatsappiin, messengeriin, discordiin tai vaikka teamsiin. Chatin kautta yhteydenpito esimerkiksi opiskeluasioissa tai ihan vain vaikka hengausmielessä on mutkatonta! Voitte myös kannustaa opiskelijoita perustamaan esim. kurssikohtaisia chatteja. Pidetään huolta, ettei kukaan jää yksin!

Tehkää syksyksi fuksiopas!

Tehkää syksyksi fuksiopas! Mitä jokaisen fuksin tulisi tietää opiskelusta, yliopistosta ja järjestöstänne? Kirjoittakaa parhaat protippinne ja esittelynne ylös ja suunnitelkaa sähköinen opas uusille alanne opiskelijoille ennen opintojen alkua lähetettäväksi!

Päivittäkää nettisivunne!

Päivittäkää nettisivunne! Kaipaako sivunne pientä ehostusta? Lisätkää
hallituksestanne kuvat, laittakaa haalarimerkkinne myös nettisivuille näkyviin, lisätkää palaute- ja ongelmatilannelomakkeet ja kääntäkää sivut myös muille kielille!

Kokoustakaa etänä!

Kokoustakaa etänä! Perinteistä kokousasiaa ja varsinaista kokoustarvetta ei ehkä ole yhtä paljon kuin aikaisemmin, mutta mikä muu voikaan kohottaa tunnelmaa niin kuin kokoustaminen? Varmasti moni on jo sitä tehnytkin, mutta tehkää siitä tapa ja kokeilkaa vaikka joka kerta jotakin uutta alustaa!
Viime viikkojen aikana HC:n hallitus on testaillut erilaisia etäkokoustamismahdollisuuksia ja lisää on tulossa. Voitte lukea hallituksen arviot ja vinkit instasta ja ottaa ne oman hallituksen kanssa testiin!

Haalarimerkit nettimyyntiin!

Haalarimerkit nettimyyntiin! Onko järjestöllänne kasa haalarimerkkejä pölyyntymässä ja odottamassa vasta syksyn hulinoita? On aika korjata tilanne! Netti ja erityisesti facebook on pullollaan erilaisia haalarimerkkimyyntialustoja. Lataa mainos merkeistäsi, organisoi myynti ja lähettely ja odota kiinnostuneiden viestejä!

Laittakaa järjestön hallinto kuntoon!

Järjestön hallinto kuntoon! Päivittäkää tarvittavat dokumentit ajantasalle, kirjoittakaa toimintatestamentteja tuleville sukupolville, aloittakaa tapahtumakalenterin kerääminen jos ette vielä ole, järjestelkää esim. drivenne uuteen uskoon… Lista on loputon, eikun hommiin!

Järjestäkää etätapahtumia!

Järjestäkää etätapahtumia! Etänä voi esimerkiksi sitsata, pitää leffa- ja viini-iltoja, ommella haalarimerkkejä ja pitää luku- ja opintopiirejä! Tsekkaa HCn instasta hallituksen vinkit toimivista etäalustoista!

Talous kuntoon!

Talous kuntoon! Missä mennään? Paljonko rahaa on, mistä sitä voisi saada lisää? Oletteko pohtineet pankin vaihtamista? Mites se pankkikortti? Kilpailuttakaa pankit nyt, kehitelkää varainkeruumahdollisuuksia ja suunnitelkaa rahankäyttöä, niin syksyllä on selvät sävelet!

Suunnitelkaa syksy kuntoon!

Suunnitelkaa syksy kuntoon! Eikö fuksisitsien tai fuksiaisten päiviä ole vielä päätetty? Milloinkas se urheilutapahtuma olikaan tulossa? Entä se museovierailu? Oliko orientaatioviikolla jo jotain ohjelmaa, kysyikö kukaan tuutoreilta? Päättäkää tärkeät päivät jo nyt, niin ei tule loppukesästä kiire! Hyvin suunniteltu on myös puoliksi tehty ja näillä näkymin syksystä on tulossa hyvinkin tapahtumien täyteinen! Ottakaa syksy siis haltuun jo nyt, niin kaikki sujuu kuin tanssien!

Keksikää Humanistien kulttuuriapproille rasti!

Kulttuuriapprot tulevat taas ensi syksynä 21.10-4.11! Kehitelkää approille oma rastinne ja kutsukaa muut humanistiopiskelijat ja -järjestöt mukaan. Lisätietoja approista on tulossa syksyllä.

Tilatkaa syksyksi haalarimerkkejä!

Nyt on oiva aika miettiä uusia haalarimerkki-ideoita ja tilailla tapahtumamerkit valmiiksi! Kaikki ennakoiminen helpottaa syksyn hulinoissa! PS. Tiesithän, että HYYn järjestöt saavat Promlerilta haalarimerkeistä -15% alennuksen? Alennuskoodi löytyy mm. viimeisimmästä HYYn järjestötiedotteesta!

Kirjoittakaa uusi sitsilaulu!

Onko keskuudessanne jo pitkään pyörinyt idea siitä tietystä laulusta ja sen sanoittamisesta? Onko karanteeni synnyttänyt eeppisiä lauluideoita? Nyt jos koskaan on oiva hetki kirjoittaa uusi timanttinen mestariteos!

Infoa koronavirustilanteesta

Kiristyneen koronavirustilanteen vuoksi Humanisticum peruu HYYn suositusten mukaisesti toistaiseksi kaikki kevääksi suunnitellut tapahtumansa ja kehottaa jäsenjärjestöjään tekemään samoin. Myös kokoustamista suositellaan vakavasti harkittavan. Kehotamme järjestöjä olla käyttämättä Uuden ylioppilastalon kerhotiloja sekä muutenkin kokoontumaan erityistä harkintaa käyttäen. Kuitenkin, jos tiloja käytetään, kehotetaan erityiseen varovaisuuteen hygienian, yleisen siisteyden sekä sairaana osallistumisen osalta. Humanistiklusterilta löytyy asianmukaisia siivousvälineitä, käsisaippuaa sekä käsien- ja tilojen pesuohjeita.

HYYn ohjeistus järjestöille: https://hyy.fi/…/hyyn-ohjeistus-jarjestoille-koronavirustil…?

Hallituksen suositukset löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilta https://valtioneuvosto.fi/…/hallitus-paatti-suosituksista-k…

Lisätietoa koronaviruksesta on myös THL:n verkkosivuilla https://thl.fi/fi/

Yliopiston nettisivuilla kerrotaan koronaviruksen vaikutuksista opiskeluun. https://guide.student.helsinki.fi/…/koronaviruksen-vaikutus…

Humanistien kirppispäivä

 

Oletko viime aikoina siivonnut kämppääsi esseiden kirjoittelua vältellessä ja huomannut kotoasi löytyvän paljon tavaroita, joille ei ole enää käyttöä? Onko vaatekaappisi kätköistä tullut esiin kasa vaatteita, joita et ole käyttänyt enää vuosikausiin? Nyt sinulla on loistava tilaisuus päästä tavaroista eroon! Tule myymään niitä Humanistien kirppispäivään Humanistiklusterin Illuusioon ja aulaan keskiviikkona 1.4 klo 12-15.

Täytäthän tämän lomakkeen, jos olet kiinnostunut tulemaan myymään tavaroitasi: https://forms.gle/3uws4rXgqkax3F7d8

Ilmoittautuminen EI ole sitova, haluamme vain kartoittaa paljonko myyjiä olisi tulossa paikalle. Voit halutessasi olla myymässä vain osan päivästä. Suosittelemme myyjiä tulemaan paikalle 11.30 varaamaan pöytä/myyntipiste.

Ostoksille saapuvia suosittelemme ottamaan pikkurahaa mukaan! Valitettavasti tila on esteellinen.

MITÄ: Humanistien kirppispäivä
MISSÄ: Humanistiklusterilla, Illuusio ja aula (Uusi Ylioppilastalo, 5. kerros)
MILLOIN: Keskiviikkona 1.4 klo 12-15
MIKSI: Koska kierrättäminen kunniaan!

Linkki facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/883562995439540/

Humanisticumin yhteislähtö ilmastolakkoon

 

Humanisticum järjestää yhteislähdön 13.3. järjestettävään ilmastolakkoon. Kokoonnumme Porthanian edessä kello 8.30 alkaen ja suuntaamme siitä yhdessä Senaatintorille yhdeksäksi ja liitymme muiden lakkoilijoiden joukkoon marssiin Eduskuntatalolle.

Humanisticum haluaa olla mukana tukemassa ilmastolakkoilevia nuoria ja vaatimassa toimintaa ilmastokriisin ehkaisemiseksi. Haastamme kaikki jäsenjärjestömme ja humanistisen tiedekunnan opiskelijat liittymään mukaan kulkueeseen.

Lisätietoa Kansainvälisestä Ilmastolakosta osoitteessa: https://www.facebook.com/events/1493774930769886/

MITÄ: Humanisticumin yhteislähtö ilmastolakkoon
MISSÄ: Kokoontuminen Porthanian (Yliopistonkatu 3) edessä, kulkue lähtee Senaatintorilta ja päättyy Eduskuntatalon eteen
MILLOIN: Perjantaina 13.3., kokoontuminen 8.30 ja yhteislähtö klo 9.00 Senaatintorille.
MIKSI: Ilmastokriisin eteen on tehtävä enemmän!

Linkki facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/894235034331076/

Humanisticumin Star Wars-sitsit

 

Kauan sitten kaukaisessa galaksissa…

Galaktisessa Alinassa kuohuu. On käynnissä sisällissota. Salaisen tukikohdan humanistiopiskelijat ovat saavuttaneet ensimmäisen voittonsa pahaa tentaattoria vastaan.

Alinan kapinalliset ovat varastaneet tulevaisuuden turvaavat tenttivastaukset. Imperiumin takaa-ajama humanistiprinsessa kiiruhtaa Uudelle hallussaan vastaukset, jotka voivat pelastaa kaikkien humanistien tutkinnot ja palauttaa toivon tulevaisuuteen!

Humanisticum kutsuu kanssahumanistit ja humanistien ystävät Alina-saliin 8.4. taistelemaan humanistien tulevaisuudesta ja turvaamaan elintärkeät tenttivastaukset!

Galaksien väliset taistelut alkavat klo 18.30 cocktail-tilaisuudella. Päätaistelut pöydän ääressä alkavat klo 19 ja jatkuvat n. klo 23 asti. Taistelujen jälkeen pääsemme nauttimaan toivottavasti voitokkaista tunnelmista Alina-salissa jatkuvilla jatkoilla.

Paikka taistelualuksessa maksaa 15€ ja lippuun kuuluu kolmen ruokalajin muonitus juomineen sekä haalarimerkki osoituksena urhollisuudesta.

Ilmoittautuminen taistelujoukkoihin alkaa perjantaina 13.3. klo 12 ja loppuu sunnuntaina 5.4.. Ilmoittautumislomake julkaistaan tapahtumassa myöhemmin.

Teeman mukainen pukeutuminen on suositeltavaa, muttei pakollista. Paras puku palkitaan!

MITÄ: Humanisticumin Star Wars-sitsit
MISSÄ: Alina-sali, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5A, 3. kerros
MILLOIN: 8.4 klo 18.30-23.00
MIKSI: Koska galaksi tarvitsee humanisteja!

Humanisticumin tapahtumissa noudatetaan humanistiklusterin turvallisen tilan periaatteita. Luethan ne osoitteesta: http://www.humanisticum.fi/wordpress/wp-content/uploads/2016/08/Humanistiklusterin_turvallisen_tilan-periaatteet.pdf

Linkki fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1463570380471737/

Humanistiristeily 2020

 

HIIOHOI! Laiva on lastattu humanisteilla!

Huhtikuinen 22h humanistiristeily tulee taas! Humanistien bilepaatti Silja Europa nostaa ankkurit Länsiterminaalista sunnuntaina 19.4 ja suuntaa kohti ikimuistoisten reissujen luvattua kaupunkia: Tallinnaa! Reissun aikana on luvassa kaikkea syömisen, hyttisitsien, nesteytyksen, rentoutumisen ja laivabingon välillä. Ankkurit nostetaan Terminaali 1:stä klo 18.30 ja takaisin kotisatamassa ollaan seuraavana päivänä klo 16. Maihin Tallinnassa pääsee klo 8-12.10 välisenä aikana.

Koko lysti maksaa vaivaiset 10€. Hintaan kuuluu hyttipaikka sekä upea haalarimerkki. Lisäksi voit halutassasi varata etukäteen aamiaisen tai illallisen. Illallinen katetaan klo 17.45 ja hintaan 34€. Aamiainen on tarjolla klo 7-10 ja hintaa tälle maanantaiaamun pelastukselle tulee 13€.

Ilmoittautuminen risteilylle on auki NYT ja loppuu 19.3.. Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/5sBbzD518DsMr28e8

Muistathan, että osallistuaksesi matkalle, sinulla tulee olla mukana voimassa oleva passi tai muu poliisin myöntämä henkilökortti sekä muut mahdolliset matkustusasiakirjat.

Lisätietoja reissusta voi kysellä sähköpostitse emma.palojarvi(at)helsinki.fi.

MITÄ: Humanistiristeily 2020
MISSÄ: Helsinki-Tallinna-Helsinki. Lähtö Länsiterminaali T1.
MILLOIN: 19.4 kokoontuminen klo 17, laiva lähtee klo 18.30, paluu 20.4 klo 16
MIKSI: Koska humanistit ♥ risteily

Humanisticumin tapahtumissa noudatetaan humanistiklusterin turvallisen tilan periaatteita. Luethan ne osoitteesta: http://www.humanisticum.fi/wordpress/wp-content/uploads/2016/08/Humanistiklusterin_turvallisen_tilan-periaatteet.pdf

Linkki fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1305036449702137/

1 2 3 4